Opptak til rekruttpartiet i troppsgymnastikk

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 15. Jan 2022

Har du lyst til å bli enda bedre i turn og konkurrere med lag? Er du født mellom 2010 og 2012? Da kan rekruttpartiet i troppsgymnastikk være noe for deg!

Rekruttpartiet er for deg som viser stor interesse for turn og ønsker å utvikle talentet litt ekstra. Her har vi fokus på teknisk utvikling, lagånd, mestring og idrettsglede. Du får et høyere aktivitetsnivå, høyere vanskelighetsgrad og mer disiplin enn øvrige breddepartier. Vi legger et godt grunnlag sånn at vi til slutt kan konkurrere som et lag.

Høres dette spennende ut? For å bli en del av rekruttpartiet må du gjennom en uttakstrening der du får prøve deg på trampett, tumbling og frittstående. Du trenger ikke å være turner fra før, men det er fint om du kan mestre noen ferdigheter som håndstående, hjul, salto, rulle, hopp på trampett og har litt rytme. Uttaket er også for deg som er gymnast i dag, og ønsker å satse litt ekstra.

Under uttakstreningen ønsker vi å bli kjent med deg og din turnmotivasjon og turntekniske ferdigheter som styrke, fleksibilitet, spenst og koordinasjon. 

Hvem: Gutter og jenter født mellom 2010 og 2012

Når: Lørdag 22.01 klokken 13:00 - 15:30 (Ski Turnhall).

Påmelding: Send mail til marthe-ba@hotmail.com 

Uttaket holdes av trenerne Marthe og Oliver.

Marthe har lang trenererfaring i Langhus turn, og er hovedtrener for juniorlaget til Langhus.

Oliver er selv gymnast på landslaget i troppsgymnastikk, og en av trenerne til Langhus sitt juniorlag. 

Hva er troppsgymnastikk?

Troppsgymnastikk er en lagidrett som består av tre ulike øvelser eller apparater; tumbling, trampett og frittstående. Kvinner og menn konkurrerer sammen og hver for seg i klassene; kvinner, menn og miks. I rekruttklassen er det ikke inndeling av kjønn, men gutter og jenter trener og konkurrerer på samme lag.

Tumbling er en 15 meter lang oppbygd bane med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp utfører akrobatiske elementer og lander på "tjukkas" i enden av banen.

Trampett er en «minitrampoline» hvor utøverne ved bruk av tilløp og sats utfører akrobatiske elementer i luften før de lander på «tjukkas».

I frittstående utfører gymnastene et danseprogram til musikk, med gymnastiske elementer som hopp, piruetter og kraft- eller balanse-elementer. 

Se introduksjonsvideo til troppsgymnastikk: https://video.gymogturn.no/video/19078-introduksjon-til-troppsgymnastikk 

Se også vår Instagram-konto Langhus turn, for flere bilder og video.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.