Informasjon om påmelding for våren 2023

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 20. Des 2022


Forhåndspåmelding til vårens semester åpner opp for eksisterende medlemmer 21. desember. 

Alle medlemmer fra høsten 2022 vil i løpet av denne dagen motta en påmeldingslenke på mail. Hvis du ikke mottar denne, ta kontakt med oss på langhusturn@gmail.com med navn på medlem. 

Om forhåndspåmeldingen
Frem til og med 2. januar er det kun eksisterende medlemmer som kan melde seg på partiene. Påmelding for nye medlemmer åpner 3. januar. Hvis du melder på noen som ikke var medlem høsten 2022 før 3. januar, er vedkommende ikke garantert plass selv om dere får gjennomført påmelding og betaling.

Fortrinn på samme parti
Gymnasten har fortrinn på partiet det var medlem på høsten 2022. Hvis det er ønskelig å bytte parti kan du ta kontakt med styret på langhusturn@gmail.com for å høre om det er plass på ønsket parti. 

Påmelding for nye medlemmer
Påmelding for nye medlemmer åpner 3. januar 2023. Denne er åpen for både nye og eksisterende medlemmer. 

Semesterstart og timeplan
Vårsemesteret har oppstart 9. januar, og timeplanen finner du på langhusturn.no. 

Viktig informasjon til alle som melder seg på et parti i Langhus Turn
Medlemskap i Langhus turn forutsetter medlemskap i Langhus IL Alliansen. 

Ved påmelding og betaling av semesteravgift til Langhus turn godtar dere at utøveren meldes inn i Langhus IL Alliansen. 

Årlig medlemskap i Langhus IL Alliansen koster 350 kr pr medlem. Fakturaen på medlemskontigent kommer fra Langhus IL Alliansen og kommer i alle tilfeller i tillegg til semesteravgiften som betales ved påmelding på et parti i Langhus turn.

Her kan du melde deg på til vårens semester: https://arrangement.spoortz.no/event/PameldingVar2023LanghusTurn_1670422265#init Julekonkurranse 10. desember

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 26. Nov 2022

Julekonkurranse for konkurransepartiene i apparat og tropp. Praktisk informasjon om oppstart

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 26. Aug 2022

Mandag 29. august begynner høstsemesteret i Langhus Turn og vi gleder oss til å treffe både gamle og nye medlemmer! Den første uken kommer representanter til å være til stede i hallen under trening for å ta imot og veilede nye medlemmer. 

Under finner dere litt praktisk informasjon rundt oppstart og trening.

Treningstid og -sted

Langhus Turn drives i stor grad av foreldre på dugnadsinnsats. Vi har derfor begrensede ressurser til å svare på spørsmål og henvendelser. Vi gjør vårt ytterste for å svare alle, men meldinger rett før trening om når og hvor de skal møte vil ikke bli lest i tide. Vi oppfordrer derfor alle til å lagre siden med timeplan på mobilen: http://www.langhusturn.no/p/4263/timeplan Her ser du når og hvor partiene trener.

Melding om fravær

Vi har opprop før treningen begynner, og det er ikke nødvendig å melde fra om barnet ikke kommer på trening. Unntak gjelder for konkurranse apparat og tropp. Her kan du melde fra til trener dersom utøver ikke får deltatt – dette for å vurdere trenerkapasitet.

Oppmøtetid

Dørene i Ski Turnhall er som hovedregel alltid låst. Det er derfor viktig at gymnastene møter opp presis ved inngangen. Er barnet usikker på hvor de skal gå, er det viktig at foreldre følger dem frem helt til inngangen og blir der til barna blir tatt imot av trener. 

Parkering

I Ski skal parkering skje ved ishallen, parkeringsplass ved idrettsparken eller ved Ski videregående. Det skal ikke kjøres forbi bommen for å komme helt frem til hallen.

Yttertøy

Det er viktig at barna kun har på seg yttertøy de klarer å ta på selv. Trenerne har begrensede ressurser til å hjelpe barna til å kle på seg. Begrens yttertøy gjerne til jakke, lue og sko.Påmelding til høstsemesteret er åpen for alle

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 16. Jun 2022

Påmeldingen for nye medlemmer høstsemesteret 2022 er nå endelig åpen! Det er begrenset med plasser, så det lønner seg å være raskt ute. 

Som medlem i Langhus Turn blir du en del av et fantastisk turnmiljø med gymnaster i alle aldre. Vi holder til både i Langhushallen og i ny og moderne turnhall i Ski. 

Vi har dyktige og dedikerte trenere - både ungdom og voksne, og vi legger stor vekt på trenerutvikling. 

Vi er også eneste turnklubb i Nordre Follo som tilbyr konkurransepartier i turn.

Informasjon om alle våre partier finner du oppe i menyen, og timeplanen finner du her. Der oppgis det om partiet trener i Langhus eller Ski. 

Velkommen som ny medlem i Langhus Turn - påmelding skjer ved å klikke på lenken under:

Klikk her for påmelding!


Oppstart er i uke 35 og du møter opp til det partiet du er påmeldt. 


Viktig informasjon om betaling og medlemskap 

Medlemskap i Langhus Turn forutsetter medlemskap i Langhus IL Alliansen. 

Ved påmelding og betaling av semesteravgift til Langhus Turn, godtar dere at utøveren meldes inn i Langhus IL Alliansen. 

Årlig medlemskap i Langhus IL Alliansen koster 300 kr pr medlem. Fakturaen på medlemskontigent kommer fra Langhus IL Alliansen, og kommer i tillegg til semesteravgiften som betales ved påmelding på et parti. Avtale med Atlet Fysio

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 26. Mai 2022

Langhus Turn har avtale med Atlet Fysio som kan benyttes i forbindelse med skader eller annen behov for oppfølging. Atlet Fysio tar inn medlemmer i alle aldre og gir følgende tilbud:
 • rask time (samme dag/neste dag)
 • direkte telefonnummer til terapeut
 • førstegangskonsultasjon til 550 kr (vanlig pris for dette er 700-850 kr)
 • Bestill time og les mer her

Medlemmer i klubber/grupper tilsluttet NGTF er kollektivt forsikret med en ulykkesskadeforsikring. Konkurranseutøvere har utvidet forsikring (konkurranselisens) og registrerte trenere har utvidet forsikring samt yrkesskadeforsikring. Så lenge Gjensidige forsikring har forhåndsgodkjent fysioterapibehandling kan gymnaster benytte seg av forsikringen hos dem. Dette må foresatte sjekke opp på egen hånd.Gave fra Sparebankstiftelsen DNB

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 26. Mai 2022

Langhus Turn har vært så heldige å få splitter nytt utstyr til hinderløype fra Sparebankstiftelsen DNB. Vi er supertakknemlige for denne gaven som er en stor favoritt blant store og små gymnaster.Åpen turnhall for ungdommer mellom 12 og 16 år

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 27. Apr 2022

Turner du allerede eller er du bare glad i trampoline og høye svev? Bli med på en åpen dag i en av Norges flotteste turnhaller!

Ski Turnhall er kanskje det beste stedet å turne i Norge akkurat nå, med toppmoderne fasiliteter og utstyr. Denne dagen kan du komme og prøve deg på både airfloor, trampoliner, fast-track, svingstang og skumgrop.

Langhus Turn har et stort utvalg av partier, både for deg som vil satse på turn eller for deg som bare ønsker å komme og ha det gøy på trening mens du svever høyt på trampolinen. Denne dagen får du prøvd deg på alt!

Kiosken er åpen - Ha på treningstøy

Påmelding her: https://www.facebook.com/events/7398252033550575/Opptak til konkurransepartiet i apparat - 7. mai

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 27. Apr 2022

Turner du allerede med Langhus Turn og har et ønske om å prøve deg på apparat-turn? Alle turn-jenter født mellom 2014 og 2016 er invitert til å delta på trening i Ski Turnhall under opptaket til konkurransepartiet for apparat-turn. Her får du prøvd deg på de ulike apparatene, og kanskje du oppdager en ny turn-retning som du ønsker å satse på! 

I konkurransepartiet får gymnastene et høyere aktivitetsnivå, høyere vanskelighetsgrad og mer disiplin enn på øvrige breddepartier.

Det passer for utøvere som er godt motiverte og har lyst til å trene mer enn den ene tradisjonelle timen i uken. Det trenes med fokus på styrke, bevegelighet, smidighet, spenst, balanse, fiksering, koordinasjon og rytme.

Tidspunkt: Lørdag 7. mai, kl. 12.30-14.00Langhus Turn inviterer til oppvisning 8. mai

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 27. Apr 2022

Velkommen til Langhus Turn Oppvisning i Ski Turnhall, søndag 8. mai!

Søndag 8. mai samler vi alle våre flotte gymnaster til en oppvisning, og vi oppfordrer alle til å benytte muligheten til å komme til Ski Turnhall for å heie og se hvor flinke de er! 

Det vil være kiosksalg med kaffe, kaker, pølser og mer.

Billettpris er 100 kroner for alle over 16 år.

Dagen er delt opp i to oppvisningstider, men noen av partiene våre deltar på begge oppvisninger. 

Første oppvisning: kl 11.00-13.30

I første oppvisning deltar følgende partier:

 • Gymlek, tirsdager
 • Jenter 3.-4. klasse
 • Gutter 4.-7. klasse
 • Apparat 2 og 3
 • Aspiranter
 • Rekrutter
 • Tropp og trampoline
 • Apparat konkurranse
 • Tropp 
 • Voksne

Andre oppvisning: kl 15.00-17.30

I andre oppvisninger deltar følgende partier

 • Foreldre og barn, onsdager og lørdager
 • Gymlek, onsdager og lørdager
 • Jenter 1.-2. klasse
 • Gutter 1.-3. klasse
 • Jenter 5.-7. klasse
 • Apparat 2 og 3
 • Rekrutter
 • Tropp og trampoline
 • Apparat konkurranse
 • Tropp

Velkommen til oppvisning!Betaling av medlemskontigent

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 27. Apr 2022

Årets medlemskontingent på kr 350 er nå sendt ut til alle utøvere, tillitsvalgte og trenere. Fakturaen vises i Spoortz-appen og kan enkelt betales derfra med Vipps. Vi setter pris på at den betales så raskt som mulig. 

Dette er medlemsavgiften for idrettslaget, og ikke treningsavgift for turn, og den må betales for å kunne være medlem. Medlemskapet gjelder for ett år av gangen, og sikrer blant annet tilgang til trening og forsikring for utøvere til de er 13 år.Hold av 8. mai til turnoppvisning!

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 7. Apr 2022

Søndag 8. mai blir det turnoppvisning i Ski Turnhall. Mer informasjon kommer til foresatte og gymnaster, men pass på å holde av dagen allerede nå! Treningsfri i påsken

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 6. Apr 2022

Det er ingen trening i påskeferien. Siste trening før påske er fredag 8. april. Vi starter opp igjen tirsdag 19. april.

NB: Rekrutt-partiet og Junior-Tropp har siste trening lørdag 9. april.

God påske til alle foresatte, gymnaster og trenere!Endringer helgen 2.-3. april

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 28. Mar 2022

Oppegård Turn har reservert turnhallen helgen 2.-3. april.  

Dette innebærer at trening lørdag for Foreldre og Barn kl. 10 og Foreldre og Barn kl.11,  Gymlek. kl. 12, Rekrutter kl. 13:30-15:30 og Tropp og trampoline dessverre utgår denne helgen.

Det samme gjelder søndagens partier for Aspiranter kl. 16-18 og Apparat 3 kl. 16-19.

Opptak til rekruttpartiet i troppsgymnastikk

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 15. Jan 2022

Har du lyst til å bli enda bedre i turn og konkurrere med lag? Er du født mellom 2010 og 2012? Da kan rekruttpartiet i troppsgymnastikk være noe for deg!

Rekruttpartiet er for deg som viser stor interesse for turn og ønsker å utvikle talentet litt ekstra. Her har vi fokus på teknisk utvikling, lagånd, mestring og idrettsglede. Du får et høyere aktivitetsnivå, høyere vanskelighetsgrad og mer disiplin enn øvrige breddepartier. Vi legger et godt grunnlag sånn at vi til slutt kan konkurrere som et lag.

Høres dette spennende ut? For å bli en del av rekruttpartiet må du gjennom en uttakstrening der du får prøve deg på trampett, tumbling og frittstående. Du trenger ikke å være turner fra før, men det er fint om du kan mestre noen ferdigheter som håndstående, hjul, salto, rulle, hopp på trampett og har litt rytme. Uttaket er også for deg som er gymnast i dag, og ønsker å satse litt ekstra.

Under uttakstreningen ønsker vi å bli kjent med deg og din turnmotivasjon og turntekniske ferdigheter som styrke, fleksibilitet, spenst og koordinasjon. 

Hvem: Gutter og jenter født mellom 2010 og 2012

Når: Lørdag 22.01 klokken 13:00 - 15:30 (Ski Turnhall).

Påmelding: Send mail til marthe-ba@hotmail.com 

Uttaket holdes av trenerne Marthe og Oliver.

Marthe har lang trenererfaring i Langhus turn, og er hovedtrener for juniorlaget til Langhus.

Oliver er selv gymnast på landslaget i troppsgymnastikk, og en av trenerne til Langhus sitt juniorlag. 

Hva er troppsgymnastikk?

Troppsgymnastikk er en lagidrett som består av tre ulike øvelser eller apparater; tumbling, trampett og frittstående. Kvinner og menn konkurrerer sammen og hver for seg i klassene; kvinner, menn og miks. I rekruttklassen er det ikke inndeling av kjønn, men gutter og jenter trener og konkurrerer på samme lag.

Tumbling er en 15 meter lang oppbygd bane med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp utfører akrobatiske elementer og lander på "tjukkas" i enden av banen.

Trampett er en «minitrampoline» hvor utøverne ved bruk av tilløp og sats utfører akrobatiske elementer i luften før de lander på «tjukkas».

I frittstående utfører gymnastene et danseprogram til musikk, med gymnastiske elementer som hopp, piruetter og kraft- eller balanse-elementer. 

Se introduksjonsvideo til troppsgymnastikk: https://video.gymogturn.no/video/19078-introduksjon-til-troppsgymnastikk 

Se også vår Instagram-konto Langhus turn, for flere bilder og video.Ekstra gymlek-parti på fredager

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 5. Jan 2022

Det er satt opp et ekstra gymlek-parti på fredager kl 16.30-17.30. Partiet trener i Langhushallen og påmelding gjøres via denne lenken: https://www.spoortz.no/event/pamelding_langhus_turn_-var_2022_17012022 Langhus Turn flytter fra Gamle Vevelstad

Postet av Langhus AIL - Gymnastikk og Turn den 5. Jan 2022

Gymsalen på Gamle Vevelstad Ungdomsskole skal rives, og Langhus Turn har derfor flyttet partiene som hadde trening der. Disse partiene er flyttet til Langhushallen og Ski Turnhall. Husk å sjekke timeplanen for å sjekke hvilken hall partiet trener i.

Timeplanen finner du her: http://www.langhusturn.no/p/4263/timeplan